Начало / Свят / Книжарницата на Ан Патчет процъфтява в дигиталната ера

Книжарницата на Ан Патчет процъфтява в дигиталната ера

Макар дигиталната ера да настъпва с пълни сили, независимата книжарница на писателката Ан Патчет, процъфтява, отбелязва „USA Today”. „Parnassus Books” в Нашвил, Тенеси, меката на текстописците, съвсем скоро навърши една година и отбелязва приходи от 2 милиона долара.

Когато отвори обекта, Патчет заяви, че „открива магазин за лед в епохата на хладилниците”. Сега тя казва: „След като има хладилници, хората не използват лед, за да съхраняват храна. Това обаче не означава, че не искат да си сложат малко в скоча или чая например. Все още има място за леда. Ние сме на мода!”

До преди две години Патчет (48) беше известна само като писателка, нашумяла с творби като „The Patron Saint of Liars”, „Bel Canto” и „State of Wonder”. В последно време обаче тя се изявява и като книготърговец. Тя се бори за оцеляването на печатните книги в дигиталната ера, както и за правата на независимите книжарници. Успехите й в тези области накараха американското списание „Тайм“ да я обяви за една от най-влиятелните личности в класацията си по-рано тази година.

„Parnassus Books” събира 22 000 издания и едно пиано. За сравнение, един обект на „Barnes & Noble” има 125 000 издания, но без пиано. Плюс милиони книги, които компанията продава онлайн. Патчет казва, че нейната книжарница има достатъчно място, за да предлага богат избор от книги, като в същото време „не губи от близостта и човещината”. Тя обаче твърди, че продължава да бъде и писателка. Скоро тя завърши колекция с есета „This Is the Story of a Happy Marriage”, която ще излезе следващия ноември.

Свързани заглавия
Ан Патчет и в топ 100 на най-влиятелните личности в света

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …