Начало / Любопитно / „Дневникът на един Дръндьо” от Джеф Кини

„Дневникът на един Дръндьо” от Джеф Кини

На 21 ноември „USA Today” – една от най-влиятелните медии в Северна Америка, обнови седмичната си класация за най-продавани книги. На върха на престижния топ 10 е осмата книга на Джеф Кини „Дневникът на един Дръндьо: Третото колело“. Зад себе си детската книжка оставя автори на бестселъри като Гришам, Нора Робъртс, Винс Флин и нашумялата напоследък Е Л Джеймс. За хората, следящи новините в книжния бранш, това не е изненада, защото Джеф Кини и дневникът на малчугана Грег отдавна са се превърнали в литературна икона – не само за деца, но и за възрастни. Всяка нова книга е събитие.

На български са преведени 4. Последната е „Дневникът на един Дръндьо: Горещници“. В нея срамежливото момче „пише” за проблемното си лято, за челния си сблъсък със своите родители, но това не са само неговите проблеми – те са проблемите на цялото поколение, родено в края на ХХ и началото на ХХІ в. Животът на Грег е точно такъв, какъвто е на всяко дете с компютър, само че авторът Джеф Кини поднася всичко  толкова истински и неподправено, сякаш читателят вижда себе си в собственото си огледало.

Ако детето ви не чете, намерете начин да отвори която и да е от книгите. Ако искате да знаете как изглеждате в детските очи, прочетете ги. Няма да съжалявате, а и ще ви отнеме малко време. Джеф Кини е поредното доказателство, че едно от условията да се напише успешна детска книга е да си художник, да мислиш образно.

Свързани заглавия
Джеф Кини, автор на „Дневникът на един Дръндьо”: Аз не написах това за вас, малчугани

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …