Начало / Свят / „Пътешествие с Чарли. В търсене на Америка” на Джон Стайнбек е фикция

„Пътешествие с Чарли. В търсене на Америка” на Джон Стайнбек е фикция

„Пътешествие с Чарли. В търсене на Америка”, класика от Джон Стайнбек, беше призната за художествено произведение от неговите издатели „Penguin”, съобщи „Ню Йорк Поуст”. Издателите публикуваха ново издание на книгата, 50 години по-късно, в което е включено съобщение, в което пише, че книгата е плод на въображението на писателя и не трябва да се приема буквално. Досега се приемаше, че последният роман на Стайнбек е  „Зимата на нашето недоволство“.

„Пътешествие с Чарли. В търсене на Америка”, излиза за първи път през 1962 г. и е последния хит на американския писател. От нея са продадени почти 1,5 милиона копия. Половин век творбата е смятана за нехудожествена проза. Произведението представлява изследване на американското общество и споделяне на впечатленията, които Стайнбек получава от пътуване из страната през есента на 1960 г.

Истината обаче е, че трудът е плод главно на въображението на големия писател. Той твърди, че е пътувал сам, но всъщност прекарва със съпругата си 43 от 77-те дни, по време на които трае пътешествието му. Носителят на „Пулицър” и Нобелова награда спи в луксозни хотели, курорти, както и при роднини и приятели. Освен това, никога не прекарва нощ сам под открито небе.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …