Начало / България / Синът на Радичков ще представи 3 тома от събраните му съчинения

Синът на Радичков ще представи 3 тома от събраните му съчинения

Първите три от 12-те тома „Събрани съчинения” на Йордан Радичков ще бъдат представени в понеделник, 26 ноември, в камерната зала на театър „Иван Радоев” в Плевен, съобщи infopleven.com.

Книгите са издадени с помощта на сдружение „Приятелите на Радичков”. Те ще бъдат представени от сина на писателя – Димитър Радичков, който е директор на Университетското издателство към СУ „Св. Климент Охридски”.

Йордан Радичков почина в София на 21 януари 2004 г. на 74 години. Той е автор на 22 сборника с разкази, 4 романа и 8 пиеси.

Носител е на италианската награда „Гринцане кавур”(1984) за белетристика и на Кралския шведски орден „Полярна звезда”(1988). През 1996 г. с книгата си „Малки жабешки истории” е вписан в почетния списък „Ханс Кристиан Андерсен” на Международния съвет на детската книга.

В България е носител на голямата награда за литература „Добри Чинтулов”(1980), „Аскеер”(1996) за цялостен принос в развитието на театралното изкуство, национална литературна награда „Петко Славейков”(1998), голямата награда за литература на СУ „Св.Климент Охридски”(2001). Удостоен е с орден „Стара планина“, първа степен, за цялостен принос в българската култура и с държавната награда „Паисий Хилендарски”.

Книгите на Йордан Радичков тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2389samladeVerk

Роман за любовта към книгите спечели наградата „Август Стриндберг”

Най-престижното шведско отличие отиде при Лидия Сандгрен Психолог по образование, тя работи върху дебюта си …