Начало / България / Синът на Радичков ще представи 3 тома от събраните му съчинения

Синът на Радичков ще представи 3 тома от събраните му съчинения

Първите три от 12-те тома „Събрани съчинения” на Йордан Радичков ще бъдат представени в понеделник, 26 ноември, в камерната зала на театър „Иван Радоев” в Плевен, съобщи infopleven.com.

Книгите са издадени с помощта на сдружение „Приятелите на Радичков”. Те ще бъдат представени от сина на писателя – Димитър Радичков, който е директор на Университетското издателство към СУ „Св. Климент Охридски”.

Йордан Радичков почина в София на 21 януари 2004 г. на 74 години. Той е автор на 22 сборника с разкази, 4 романа и 8 пиеси.

Носител е на италианската награда „Гринцане кавур”(1984) за белетристика и на Кралския шведски орден „Полярна звезда”(1988). През 1996 г. с книгата си „Малки жабешки истории” е вписан в почетния списък „Ханс Кристиан Андерсен” на Международния съвет на детската книга.

В България е носител на голямата награда за литература „Добри Чинтулов”(1980), „Аскеер”(1996) за цялостен принос в развитието на театралното изкуство, национална литературна награда „Петко Славейков”(1998), голямата награда за литература на СУ „Св.Климент Охридски”(2001). Удостоен е с орден „Стара планина“, първа степен, за цялостен принос в българската култура и с държавната награда „Паисий Хилендарски”.

Книгите на Йордан Радичков тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …