Начало / България / Дарителска кампания под надслов „Къде са ми детските книжки?“ в Шумен

Дарителска кампания под надслов „Къде са ми детските книжки?“ в Шумен

Шуменската регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ организира дарителска кампания за набиране на детска литература под надслов „Къде са ми детските книжки?“, съобщи dariknews.b. Инициативата ще се проведе в навечерието на Деня на дарителя и приближаващите коледни празници.

Кампанията продължава до 24 декември, а целта е библиотеката да бъде подпомогната в набавянето на търсени както класически, така и модерни, съвременни заглавия и автори с оглед поощряването и мотивирането на четенето именно в тази толкова важна за възпитаването и изграждането на човешката личност възраст, каквато е детско-юношеската.

Екипът на библиотеката се обръща към шуменци с апел чрез благородния жест на дарителството да подкрепят идеята и да бъдат партньори на библиотечната институция в провокирането на детското любопитство.

Желаещите да се включат в кампанията могат да направят това, като дарят детска литература, предоставят средства за купуването на такава в дарителските кутии на двата входа на библиотеката или предадат в библиотеката хартия за вторични суровини, със средствата от които ще бъдат купени книги.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

future-library-870x507

Библиотеката на бъдещето получи нови творби

Проектът е с крайна дата през 2113-а Създателка на Библиотеката на бъдещето е Кейти Патерсън. …