Начало / Свят / Бриджит Джоунс се завръща в нов роман на Хелън Филдинг

Бриджит Джоунс се завръща в нов роман на Хелън Филдинг

Хелън Филдинг – автор на „Дневникът на Бриджит Джоунс“, „Бриджит Джоунс на ръба на разума“, „Оливия Джаулс и развинтеното въображение“, обяви, че ще продължи поредицата си за популярния си персонаж, съобщи „Гардиън”. Новата книга ще излезе в Обединеното кралство през есента на 2013 г.

„Действието в новия роман ще се развива в съвременен Лондон, с изцяло нов сценарий за Бриджит“, заявява Филдинг и допълва, че ако хората се смеят толкова много, докато я четат, колкото тя самата, докато я пише, „всички ще сме много щастливи“.
„Великите комедийни автори са изключителна рядкост. Хелън е част от изключително тясна група, която е създала герой като Бриджит, така че само мисълта за нея ви кара да се усмихнете“, допълва Дан Франклин от издателство „Кейп“ и споделя, че и той като милиони други няма търпение да разбере какво се е случило с нея.

Хелън Филдинг (1958) е английска писателка, известна най-вече с романите си за Бриджит Джоунс – неомъжена лондончанка, около тридесетте, опитваща се да внесе смисъл в живота и любовта си. Най-популярната книга на Филдинг – „Дневникът на Бриджит Джоунс“, започва да излиза първоначално като анонимна вестникарска колонка в “Индипендънт”, където Филдинг е работела като журналист. Предвид нарасналия интерес, историята на Бриджит Джоунс бива оформена и издадена като роман една година по-късно – през 1996 година. През 1999 година пък излиза продължението на романа, озаглавено: „Бриджит Джоунс на ръба на разума“. Филмовите версии и на двата романа жънат огромен успех по целия свят.
Освен книгите си за Бриджит Джоунс, Хелън Филдинг издава още два романа – първият й, определян от критиката като неуспешен роман – “Cause Celeb” (1994), и последният, в който се появява новата а ла Бриджит Джоунс героиня – „Оливия Джаулс и развинтеното въображение“ (2003).
С книгите си за Бриджит Джоунс Хелън Филдинг се утвърждава като един от водещите автори на жанра „чиклит“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hungergame kathniss

„Игрите на глада“ отново на голям екран

През 2023 година предстои да излезе предисторията на “Игрите на глада” на Сюзан Колинс. През …