Начало / Свят / Бриджит Джоунс се завръща в нов роман на Хелън Филдинг

Бриджит Джоунс се завръща в нов роман на Хелън Филдинг

Хелън Филдинг – автор на „Дневникът на Бриджит Джоунс“, „Бриджит Джоунс на ръба на разума“, „Оливия Джаулс и развинтеното въображение“, обяви, че ще продължи поредицата си за популярния си персонаж, съобщи „Гардиън”. Новата книга ще излезе в Обединеното кралство през есента на 2013 г.

„Действието в новия роман ще се развива в съвременен Лондон, с изцяло нов сценарий за Бриджит“, заявява Филдинг и допълва, че ако хората се смеят толкова много, докато я четат, колкото тя самата, докато я пише, „всички ще сме много щастливи“.
„Великите комедийни автори са изключителна рядкост. Хелън е част от изключително тясна група, която е създала герой като Бриджит, така че само мисълта за нея ви кара да се усмихнете“, допълва Дан Франклин от издателство „Кейп“ и споделя, че и той като милиони други няма търпение да разбере какво се е случило с нея.

Хелън Филдинг (1958) е английска писателка, известна най-вече с романите си за Бриджит Джоунс – неомъжена лондончанка, около тридесетте, опитваща се да внесе смисъл в живота и любовта си. Най-популярната книга на Филдинг – „Дневникът на Бриджит Джоунс“, започва да излиза първоначално като анонимна вестникарска колонка в “Индипендънт”, където Филдинг е работела като журналист. Предвид нарасналия интерес, историята на Бриджит Джоунс бива оформена и издадена като роман една година по-късно – през 1996 година. През 1999 година пък излиза продължението на романа, озаглавено: „Бриджит Джоунс на ръба на разума“. Филмовите версии и на двата романа жънат огромен успех по целия свят.
Освен книгите си за Бриджит Джоунс, Хелън Филдинг издава още два романа – първият й, определян от критиката като неуспешен роман – “Cause Celeb” (1994), и последният, в който се появява новата а ла Бриджит Джоунс героиня – „Оливия Джаулс и развинтеното въображение“ (2003).
С книгите си за Бриджит Джоунс Хелън Филдинг се утвърждава като един от водещите автори на жанра „чиклит“.

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …