Начало / България / Премиера на „Излишната част“ в Унгарския културен център

Премиера на „Излишната част“ в Унгарския културен център

Днес, 8 ноември, в Унгарския културен институт (София) от 18,30 ч ще бъде представена книгата на Вергил Немчев „Излишната част”. Водещ на премиерата е Антония Колева.

„Усещането за съвременност в разказите на Вергил Немчев идва не само от темите, персонажите и ситуациите, но и от ритъма и оборотите, от засичането на различни ускорения. В предишни съвременности това засичане се е наричало съдба. В „Излишната част“ то показва как екстремните проявления на човешкото са често съседни на тихото живеене в бита, как наркотикът на градското безразличие понякога кристализира в изострена емоционалнос.“, заявява  литературният критик Борис Минков.

Вергил Немчев е роден през 1970 г. Автор е на книгите “Перилата на срока”, “Голямото глезене“ и “Радио”. През 2003 г. получава наградата за къс разказ “Рашко Сугарев”. Английската версия на сборника разкази “Голямото глезене” е издадена през 2006  г.от базираното в Дъблин издателство “Scotus Press”. Текстове на Немчев са публикувани в различни периодични издания, между които “Литературен вестник”, “Капитал”, “Страница”, “Алтера”, “24 часа”. Превел е книги от редица автори, между които Чарлс Буковски, Джак Харт, Хънтър С. Томпсън.

„Излишната част” тук

Прочетете още

IlfIA

Иля Илф: „Вие сте интересен човек! На вас всичко ви е наред. Удивително, с такова щастие и на свобода.”

На 13 април 1937 година, на 39 години, от туберкулоза умира Иля Илф. Единият от …