Начало / България / Премиера на „Излишната част“ в Унгарския културен център

Премиера на „Излишната част“ в Унгарския културен център

Днес, 8 ноември, в Унгарския културен институт (София) от 18,30 ч ще бъде представена книгата на Вергил Немчев „Излишната част”. Водещ на премиерата е Антония Колева.

„Усещането за съвременност в разказите на Вергил Немчев идва не само от темите, персонажите и ситуациите, но и от ритъма и оборотите, от засичането на различни ускорения. В предишни съвременности това засичане се е наричало съдба. В „Излишната част“ то показва как екстремните проявления на човешкото са често съседни на тихото живеене в бита, как наркотикът на градското безразличие понякога кристализира в изострена емоционалнос.“, заявява  литературният критик Борис Минков.

Вергил Немчев е роден през 1970 г. Автор е на книгите “Перилата на срока”, “Голямото глезене“ и “Радио”. През 2003 г. получава наградата за къс разказ “Рашко Сугарев”. Английската версия на сборника разкази “Голямото глезене” е издадена през 2006  г.от базираното в Дъблин издателство “Scotus Press”. Текстове на Немчев са публикувани в различни периодични издания, между които “Литературен вестник”, “Капитал”, “Страница”, “Алтера”, “24 часа”. Превел е книги от редица автори, между които Чарлс Буковски, Джак Харт, Хънтър С. Томпсън.

„Излишната част” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …