Начало / България / Проф. Елка Бакалова с държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“

Проф. Елка Бакалова с държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“

Днес  на  чл. кор. проф. Елка Бакалова ще бъде връчена годишната държавна награда „Св. Паисий Хилендарски“ за 2012 г. Тя получава отличието за изключителен принос в развитието на хуманитаристиката, яркото й присъствие в обществения културен живот и заради нейното международно признание, свързано с опазването на културното ни наследство.

Елка Бакалова е определена за носител на престижната награда от жури в състав: председател Борислав Геронтиев – директор на Национален фонд „Култура“ и членове: Георги Стоянов – председател на Съюза на филмовите дейци, арх. Георги Бакалов – председател на Съюза на архитектите, Христо Мутафчиев – председател на Съюза на артистите, Снежана Тодорова – изпълняваща длъжността председател на Съюза на журналистите, Любен Генов –председател на Съюза на художниците, Николай Петев – председател на Съюза на писателите, проф. Петър Льондев – председател на Съюза на композиторите, проф. Маргарита Ваклинова от АИМ при БАН.

В церемонията по награждаването ще участва и министърът на културата Вежди Рашидов, съобщиха от правителствената информационна служба. /БГНЕС

Фото: tvevropa.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …