Начало / Свят / Излезе книга за домашните любимци на американските президенти

Излезе книга за домашните любимци на американските президенти

Излезе нова книга разказва за домашните любимци на американските президенти и техните семейства по време на пребиваването им в Белия дом, съобщи „Дарик” позовавайки се на АП.

Бившият американски президент Джордж Буш старши имал толкова сериозен проблем, че написал бележка до персонала на Белия дом с молба писмено да поемат ангажимент, че няма да храни кучето му Рейнджър, което било качило килограми. „Приемаме да не храним Рейнджър. Няма да му даваме бисквити. Няма да му даваме каквато и да е храна”, гласяло обещанието. В края на бележката си до персонала Буш написал: „Аз, разбира се, ще Ви докладвам за битката на Рейнджър със затлъстяването”.

Тази бележка заедно с много други интересни истории и над 200 снимки е включена в книгата на Дженифър Пикенс „Домашни любимци в Белия дом”, която запознава читателите с живота на домашните любимци на „Пенсилвания авеню” 1600 и със значението им за известните им собственици.

В нея е посветена глава на домашните любимци на всеки президент и неговото семейство от Джон Кенеди до Барак Обама. А във въведението е направен преглед на животните, които са били част от президентските семейства преди 1961 г.

На представените снимки може да се види дъщерята на Кенеди Керълайн, яздеща своето пони Макарони на Южната морава на Белия дом, или Буш старши, разхождащ се на същото място със своя женски кокер-шпаньол Мили и нейните кученца.

В книгата се разказва как когато семейство Кенеди получило куче като подарък от съветския лидер Никита Хрушчов, животното на име Пушинка било подложено на проверки във военно-медицински център, за да се изключи възможността за каквито и да е заплахи – от подслушвателни устройства до бомби.

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …