Начало / Свят / Излезе нова колекция с поезия от Набоков

Излезе нова колекция с поезия от Набоков

Нова колекция с поезия от Владимир Набоков вече е на англоезичния книжен пазар,съобщи британският „Телеграф”. „Collected Poems” е дело на университетския преподавател  Томас Каршан. Творбата съдържа най-популярните стихове от автора на „Лолита”, както и някои произведения, които се публикуват за първи път на английски език. Произведението е издадено от „Knopf”.

Поемите обхващат цялата кариера на Владимир Набоков. Включена е новооткритата „Music”, писана през 1914 г., както и „To Véra” от 1974 г. Тези, които са писани на руски, са превеждани на английски от Дмитрий Набоков – единственото дете на писателя и съпругата му, Вера. Сред тях са „The University Poem”, „Lilith” и „An Evening of Russian Poetry”. Темите, върху които твори Набоков са най-разнообразни – от Руската революция до значението на хладилника в американското общество.

Владимир Набоков е писател и поет, роден през 1899 г. в Русия. Той остава в историята с книгата си „Лолита”, публикувана 1955 г., която предизвиква огромен отзвук и много спорове. Любопитно е, че авторът е бил колекционер на пеперуди и любител на шаха. Двадесет години от живота си прекарва в САЩ и пише голяма част от книгите си на английски. Умира през 1977 г.

Свързани заглавия
Топ 10 на кратките разкази на Владимир Набоков
Почина Дмитрий Набоков – синът на гения
Набоков в собственото си огледало

Книги от Набоков тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cover

Одисей и изгубеният рай на носталгията

Юлия ПЕТКОВА „Незнанието“ от Милан Кундера в превод на Боян Знеполски На гръцки „завръщане“ е …