На фокус
Начало / Любопитно / „Жега” от Ричард Касъл (анотация)

„Жега” от Ричард Касъл (анотация)

Строителен магнат от Ню Йорк полита отвисоко към манхатънски тротоар, където намира смъртта си. Съпруга – трофей с интересно минало се отървава на косъм от дръзко нападение. Мафиоти и богаташи с предостатъчно мотиви за убийството вадят алибитата си. И след това, в задушаващата прегръдка на рекордна топлинна вълна се случва второ шокиращо убийство и настъпва рязък обрат в това напрегнато приключение, дълбоко в тайните на богатите. Тайни, които се оказват смъртоносни. Тайни, стаени в мрака, докато един детектив от нюйоркската полиция не хвърля светлина върху тях.

Ричард Касъл, сензация в света на криминалната литература, бестселър – автор на безумно успешната поредица за Дерик Сторм, представя най-новата си героиня, детективът от отдел „Убийства“ в нюйоркската полиция,Ники Хийт. Корава, секси и първокласен професионалист, страстта й е правосъдието. Тя ръководи един от най-добрите екипи за разследване на убийства в Ню Йорк сити. Ала я посреща неочаквано предизвикателство в лицето на журналиста –супер звезда Джеймисън Руук, прикрепен от комисаря към екипа й, за да напише статия за полицията, гордостта на Ню Йорк.

Руук, носител на „Пулицър”, е колкото привлекателен, толкова и досаден. Закачките и вмешателството му не са единствените проблеми на Ники. Докато разплита загадките около убития строителен магнат, тя трябва да се справя и с искрите между нея и Руук. С жегата.

За автора
Ричард Едгард Касъл е герой от криминалната поредица „Касъл“, излъчвана по АВС и по Нова телевизия. Той е писател – автор на 26 бестселъра, и добавя името Едгар към рожденото си в чест на Едгар Алън По. Като дете прекарва дните си в Нюйоркската обществена библиотека. В сериала героят често играе покер с Джеймс Патерсън, Майкъл Конъли, Стивън Кенъл и Денис Лиън.
Книгите на Касъл са приети радушно от критиката. Първият му роман – Сред дъжд от куршуми”, публикуван още докато Касъл е в колеж, получава престижната награда за криминална литература „Том Строу“ на организация Ном дьо Плум. В момента Касъл живее в Манхатън с дъщеря си и майка си, които изпълват живота му с радост и вдъхновение.

„Жега“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (13 март – 19 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Не ви познавам от Теодора Димова …