Начало / България / Пиесата „Времева болест“ от Иван Димитров е отличена в конкурса „Млада балканска драма“

Пиесата „Времева болест“ от Иван Димитров е отличена в конкурса „Млада балканска драма“

Завършиха конкурсите за драматургичен текст в рамките на проекта „Млада балканска драма“, организирани от Народен театър – Белград и Младежки театър „Николай Бинев“ – София. Комисията в Националния театър в Белград, която работи в състав: Ивана Димич, Молина Удовички Фотез, Славко Миланович, Зоран Раичевич и Желко Хубач, реши с мнозинство пиесата с награда на конкурса да бъде „Център за принудително кацане“ от Горана Баланчевич.

Комисията обръща внимание на театралната общественост и върху качествата на две пиеси, попаднали в предварителния избор: „Прозорец“ от Катарина Николич, и „Събирам си нещата и заминавам“ от Александра Урошевич.

Комисията в София, която работи в състав: проф. д-р Николай Йорданов – театровед и изпълнителен директор на МТФ „Варненско лято”, проф. Маргарита Младенова – режисьор и директор на ТР „Сфумато” и Яна Борисова – драматург, единодушно се обедини около избора да бъде наградена пиесата „Времева болест“ от Иван Димитров и обръща внимание на театралната общественост към пиесата на Николай Влахов „Разговор с гълъбите“.

Премиерата на пиесата-победител от конкурса в Белград ще се състои в началото на март 2013 г. на Камерна сцена в Младежки театър „Николай Бинев“, а пиесата, победила на конкурса в Белград ще има своята първа премиера до края на март 2013 г. на сцена „Раша Плаович” в Народен театър – Белград.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

232808_b

Вълшебникът на илюстрациите Чарлз Сантор с поредна книжка за деца

Поредната книжка за деца след „Плюшеното зайче“ и „Нощта преди Коледа“ с прекрасни илюстрации на …