Начало / Свят / Джийн Керигън спечели награда за криминална книга на годината

Джийн Керигън спечели награда за криминална книга на годината

Ирландският журналист Джийн Керигън спечели приза „Gold Dagger” за криминална книга на годината. Той беше награден за своя роман „The Rage”. Отличието се дава от Асоциацията на криминалните писатели в Обединеното кралство. Освен трофей, Керигън получи и 2 500 паунда.

„Комплексен черен трилър, многопластов, написан солидно, със стил. Освен това бързо се чете” – така екипът на журито коментира книгата на Керигън. Тя разказва за професионалния крадец Винсънт Нейлър, който точно е излязъл от затвора и готви поредния си обир. По същото време детективът Боб Тайди разследва убийство на банкер. Бивша монахиня се свързва с Тайди, за да му каже, че има нещо подозрително на нейната иначе тиха дъблинска улица. Отприщва се поток от насилие.

На церемонията, организирана от Асоциацията на криминалните писатели, беше връчена още една награда. „CWA Ian Fleming Steel Dagger” за трилър на годината получи Чарлс Къминг за творбата си „A Foreign Country”.

Джийн Керигън е ирландски журналист и писател. Написал е 9 нехудожествени книги и 7 романа. Изследва ъндърграунд сферата в Дъблин и нейното влияние върху живота на обикновените хора.

Фото: marywhipplereviews.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …