Начало / Автори / Харпър Лий за любовта си към книгите

Харпър Лий за любовта си към книгите

През 2006 г. Харпър Лий пише писмо до известната телевизионна водеща Опра Уинфри, в което обяснява за любовта си към книгите, информира flavorwire.com.

Авторката на класиката „Да убиеш присмехулник” пише как в началото е слушала членове на семейството да четат на глас, след което сама започнала да търси книги и да разговаря за тях със свои близки и приятели. Лий коментира и колко е важно да се чете. Ето и откъс от писмото:

„Сега, 75 години по-късно, когато хората имат лаптопи, мобилни телефони, различни устройства и умове като празни стаи, аз все още се занимавам с книги. Бързата информация не е за мен. Предпочитам да се ровя в библиотеките, защото когато се трудя, за да науча нещо, го запомням. Освен това, Опра, можеш ли да си представиш да се въргаляш в леглото, четейки компютър? Да плачеш за Ана Каренина, да се ужасяваш от Ханибал Лектър, да споделяш притесненията на Холдън Колфийлд – все неща, които трябва да се случват на меки страници, не на студен метал”, пише Харпър Лий.

Цялото писмо може да прочетете на сайта lettersofnote.com.

Харпър Лий става известна с романа си „Да убиеш присмехулник”, който й носи „Пулицър” през 1960 г. След него писателката не издава нито една книга, но въпреки това беше наградена за цялостен принос към литературата през 2007 г.

Фото: encyclopediaofalabama.org

„Да убиеш присмехулник” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

51QZyQzA83L._SX327_BO1,204,203,200_

Топ 10 на Ню Йорк Таймс (30 май – 4 юни)

Две книги от популярен журналист и автор на бестселъри привличат вниманието ни  за изминалата седмица. Дейвид …