Начало / България / „Ти вярваш” на Леа Коен с премиера в Стара Загора

„Ти вярваш” на Леа Коен с премиера в Стара Загора

На 23 октомври, от 18:00 часа в сторозагорската библиотека „Захарий Княжески“ издателство „Ентусиаст“ ще представи новата книга на Леа Коен „Ти вярваш: 8 погледа върху Холокоста на Балканите”, съобщи dariknews.bg.

Книгата е разтърсващ разказ в осем епизода за съдбата на  евреите в Царство България и в съседните страни. За първи път се анализират и публикуват документи от швейцарските дипломатически архиви, които разкриват една непозната страница: драматичната битка за спасение на 4 500 деца от Македония и Беломорска Тракия, завършила с без успех. Книгата „Ти вярваш: 8 погледа върху Холокоста на Балканите“ съдържа богат и в голяма степен непознат снимков материал, събран от авторката от лични и частни архиви, от Държавна агенция „Архиви“, от архивите на Германия, от изследователските фондове на Холокоста в Йерусалим, Вашингтон и Скопие.

Темата за Холокоста намира място в книгите на Леа Коен още в романа „Консорциум „Alternus“ , публикуван през 2005 г. Той разкрива историята на преследванията на една заможна еврейска фамилия по време на Втората световна война.Романът е издаден на немски и испански.

Свързани заглавия
„Ти вярваш: 8 погледа върху Холокоста на Балканите“ от Леа Коен (анотация)
Леа Коен: Навън рецензират творбата, а у нас автора
Леа Коен на 70
Манифест на независимия писател

Книги на Леа Коен тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RbxLMY2GoYk

Библиотека за пътешественици работи в Сеул

По рафтовете ѝ има само книги за приключения Интериорът също е уникален – и посветен …