Начало / България / „Ти вярваш” на Леа Коен с премиера в Стара Загора

„Ти вярваш” на Леа Коен с премиера в Стара Загора

На 23 октомври, от 18:00 часа в сторозагорската библиотека „Захарий Княжески“ издателство „Ентусиаст“ ще представи новата книга на Леа Коен „Ти вярваш: 8 погледа върху Холокоста на Балканите”, съобщи dariknews.bg.

Книгата е разтърсващ разказ в осем епизода за съдбата на  евреите в Царство България и в съседните страни. За първи път се анализират и публикуват документи от швейцарските дипломатически архиви, които разкриват една непозната страница: драматичната битка за спасение на 4 500 деца от Македония и Беломорска Тракия, завършила с без успех. Книгата „Ти вярваш: 8 погледа върху Холокоста на Балканите“ съдържа богат и в голяма степен непознат снимков материал, събран от авторката от лични и частни архиви, от Държавна агенция „Архиви“, от архивите на Германия, от изследователските фондове на Холокоста в Йерусалим, Вашингтон и Скопие.

Темата за Холокоста намира място в книгите на Леа Коен още в романа „Консорциум „Alternus“ , публикуван през 2005 г. Той разкрива историята на преследванията на една заможна еврейска фамилия по време на Втората световна война.Романът е издаден на немски и испански.

Свързани заглавия
„Ти вярваш: 8 погледа върху Холокоста на Балканите“ от Леа Коен (анотация)
Леа Коен: Навън рецензират творбата, а у нас автора
Леа Коен на 70
Манифест на независимия писател

Книги на Леа Коен тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

B9713959735Z.1_20171128143145_000GKIA73STF.2-0

Шарл Бодлер е лошото момче на френската поезия

Творецът е роден преди 200 години Появява се на света през един априлски ден на …