Начало / България / В Димитровград обявиха литературен конкурс на тема „Моята история за доброто“

В Димитровград обявиха литературен конкурс на тема „Моята история за доброто“

Литературен конкурс на тема „Моята история за доброто“ обявява Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Община Димитровград, съобщи „Дарик”. Поводът е 19 ноември – световния ден за борба с насилието над деца.

До 31 октомври е срокът, а жанровите форми, в които димитровградските ученици от трети до дванадесети клас включително могат да пишат по темата, са: разказ, съчинение, приказка, есе и стихотворение. В условията за участие е записано още, че обемът не трябва да надхвърля една печатна страница А 4, шрифт Times New Roman 12, като следва да бъдат ясно изписани трите имена на участника, възраст, учебно заведение, адрес за кореспонденция, телефон (може и на родител), e-mail.

От общинската комисия очакват училищните власти да събират работите на учениците и в електронен вариант да ги изпратят на e-mail: teneva_dk@abv.bg. Всички материали ще бъдат прегледани и оценени от компетентни специалисти, а с най-оригиналните и интересни конкурсни творби, ще бъде издаден сборник, който ще се разпространява безплатно.

Идеята на литературния конкурс „Моята история за доброто“ е да възпитава учениците в добронамереност, морални ценности и толерантност, коментира  заместник-кметът Росен Кузев, който апелира повече деца и младежи да се включат и разкажат своите истории за доброто.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

jerry-wang-0qmXPnZKeLU-unsplash

Четенето на деца стимулира говора им

Процесът е благоприятен, когато слушат от много малки Децата, на които им четат, говорят после …