Начало / Свят / Джулия Доналдсън забавлява деца на фестивала в Бат

Джулия Доналдсън забавлява деца на фестивала в Бат

Джулия Доналдсън се включи активно на фестивала за детска литература в Бат, Сомърсет, съобщи британският „Телеграф”. Инициативата, спонсорирана от британското издание, се провежда между 28 септември и 7 октомври.

64-годишната авторка на класическото детско произведение „Груфало” ангажира 22 деца от посетителите, които пяха и изиграха поема, наречена „Nut Tree”. Тя дори успя да накара един от бащите да влезе в ролята на фермер. Освен това  Доналдсън чете от най-новата си книга, „Superworm”. Нейният съпруг, Малкълм, лекар по професия, пък свири на китара.

Действията на писателката бяха посрещнати с бурни аплодисменти от деца и родители.

Джулия Доналдсън е английска писателка и драматург, родена през 1948 г. Най-известна е с детското си произведение „Груфало”. Други нейни много популярна книги са „The Snail and the Whale” и „A Squash and a Squeeze”. Публикувани са 157 нейни творби, от които 56 са достъпни в книжарниците в англоговорящия свят. Останалите 101 могат да бъдат намерени в британските училища.

Свързани заглавия
Джулия Доналдсън: Великобритания създава поколение неграмотни
Модифицираните е-книги вредят на децата?

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …