Начало / Свят / Излезе истинската история на реалния Джеймс Бонд

Излезе истинската история на реалния Джеймс Бонд

Форест Фредерик Едуард Йео-Томас – герой от Втората световна война, е най-вероятният прототип на легендарния агент 005, поредицата на Ян Флеминг за Джеймс Бонд . Това твърди британската историчка Софи Джаксън в книгата си „Белият заек на Чърчил: истинската история на реалния Джеймс Бонд“, съобщи БГНЕС, цитирайки ИТАР-ТАСС.

Агент 007 дължи своето съществуване на известния британски шпионин с кодовото име „Белия заек“. В своята книга „Белият заек на Чърчил: истинската история на реалния Джеймс Бонд“ историкът разкрива, че много от ситуациите във филмите за Бонд са се случили в действителност. Нещо повече знаменитият шпионин също както 007 е имал голям успех сред жените.

„Белият заек“ три пъти е изпращан в окупирана Франция и преди да попадне в плен на Гестапо лично се е отчитал пред Уинстън Чърчил за една от операциите. Джаксън е установила, че Ян Флеминг се е познавал с Йео-Томас, който многократно е проявявал храброст и съобразителност по време на войната и даже е успял да избяга от концлагера Бухенвалд. Връзката е открита в архива, където е намерена записка, в която работещият за разузнаването Флеминг описва бягството на „Белия заек“ от нацистки плен.

Йео-Томас е последният в списъка от вероятните прототипи на Бонд. Към тях спадат още Конрад О`Брайън-Френч, Бил Дъндърдейл, братът на Флеминг Питър и самият писател.

Книги от Флеминг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

33564319-9daa-49c9-be38-80bdaff90944_1920x1080

Салман Рушди се бори за живота си след ужасяващо нападение

Спасителната операция продължи шест часа Известният писател беше намушкан с нож от 24-годишен нападател. Припомняме, …