Начало / Свят / Излезе истинската история на реалния Джеймс Бонд

Излезе истинската история на реалния Джеймс Бонд

Форест Фредерик Едуард Йео-Томас – герой от Втората световна война, е най-вероятният прототип на легендарния агент 005, поредицата на Ян Флеминг за Джеймс Бонд . Това твърди британската историчка Софи Джаксън в книгата си „Белият заек на Чърчил: истинската история на реалния Джеймс Бонд“, съобщи БГНЕС, цитирайки ИТАР-ТАСС.

Агент 007 дължи своето съществуване на известния британски шпионин с кодовото име „Белия заек“. В своята книга „Белият заек на Чърчил: истинската история на реалния Джеймс Бонд“ историкът разкрива, че много от ситуациите във филмите за Бонд са се случили в действителност. Нещо повече знаменитият шпионин също както 007 е имал голям успех сред жените.

„Белият заек“ три пъти е изпращан в окупирана Франция и преди да попадне в плен на Гестапо лично се е отчитал пред Уинстън Чърчил за една от операциите. Джаксън е установила, че Ян Флеминг се е познавал с Йео-Томас, който многократно е проявявал храброст и съобразителност по време на войната и даже е успял да избяга от концлагера Бухенвалд. Връзката е открита в архива, където е намерена записка, в която работещият за разузнаването Флеминг описва бягството на „Белия заек“ от нацистки плен.

Йео-Томас е последният в списъка от вероятните прототипи на Бонд. Към тях спадат още Конрад О`Брайън-Френч, Бил Дъндърдейл, братът на Флеминг Питър и самият писател.

Книги от Флеминг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

Топ 10 Ню Йорк Таймс (19 септември– 25 септември)

Вече се класира тук новият роман на Джоан Роулинг от поредицата за Корморан Страйк, която …