Начало / Свят / Новата книга на Майкъл Морпурго излиза на 27 септември

Новата книга на Майкъл Морпурго излиза на 27 септември

Новата книга на Майкъл Морпурго излиза на книжния пазар на 27 септември, съобщи британският „Телеграф”. Творбата е със заглавие „A Medal for Leroy” и е издавана от отдела за детска литература на „HarperCollins”. Книгата е 256 страници.

Историята на романа поставя въпросите за идентичността, загубата, любовта и безвъзвратните ефекти на войната, характерни за творчеството на Морпурго. Главният герой не помни баща си, който е бил пилот, загубил живота си по време на сражение. Майка му скърби и не желае да говори за съпруга си. Един медал и една снимка обаче ще разкрият тайни, останали в миналото.

Авторът твърди, че творбата му е вдъхновена от Уолтър Тъл, английски професионален футболист, който е първият чернокож в британската армия. Тъл (1888 – 1918 г.) е играл за „Тотнъм” и „Нортхямптън таун”. Сражавал се е за страната си в Италия и Франция. Именно във Франция е убит, а тялото му така и не е намерено.

Майкъл Морпурго е английски писател, поет, сценарист и либретист, роден през 1943 г. Автор е на над 120 книги. Изключително влияние върху неговото развитие като писател има Тед Хюз – поет и писател за деца и съпруг на Силвия Плат. Морпурго е удостояван с много литературни награди. Женен е за Клер – най-голямата дъщеря на Алън Лейн, основателят на издателство „Пингуин”. На български са преведени книгите му „Боен кон”, „Сянка” и „Каспар котешкият принц”.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …