Начало / Свят / Тони Морисън посочи, кои писатели са й повлияли

Тони Морисън посочи, кои писатели са й повлияли

Тони Морисън беше почетен гост на „Фестивал Америка”, който се провежда през една година във Вансен, Франция, съобщи в. „Лос Анджелис таймс”. На събитието са гостували автори от Северна и Южна Америка, които са преведи на френски. Освен Морисън други популярни автори, които са гостували са Дженифър Игън и Ник Флин. Събитието се проведе от 20 до 23 септември.

Морисън коментира новата си книга „Home” („Дом”). В нея се разказва за ветеран, който се връща от корейската война у дома, само за да разбере, че в САЩ битката е почти толкова напрегната, колкото и в Корея. Тя отговори на много въпроси, включително кои автори са й повлияли.

Носителката на Нобелова награда е посочила трима. „Уилям Фокнър. Когато го чета, не мога да не забележа, че е афектиран от културата на чернокожите. Джеймс Болдуин . Неговият изказ беше толкова настоятелен, изразителен и политически, но не беше лишен от любов.  Габриел Гарсия Маркес . От него научих, че духовете и магията могат да бъдат част от политическия наратив”, споделя Морисън.

Свързани заглавия
„Дом” от Тони Морисън вече е на пазара

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на мита_корица

Смайващото изследване ни превежда през митове от палеолита чак до наши дни

„Кратка история на мита“ от Карън Армстронг е богат, наситен разказ за връзката на човечеството …