Начало / България / Излезе петата част на „Скали”–те на Пламен Калчев

Излезе петата част на „Скали”–те на Пламен Калчев

Какво причинява депресията при младежите? На този въпрос отговор дава новата книгата  на проф.Пламен Калчев – „Скали за тревожност в детска и юношеска възраст“. Това всъщност е петата част от поредицата, която е вече в книжарниците.

Книгата засяга обширно темата за психологическото оценяване и съдържа различни инструменти за измерване на обсесиите и компулсиите, както и на асоциираните с тях личностни характеристики. Калчев взима под прицел именно обсесиите и компулсиите, представяйки три съвременни психологически инструмента за тяхната оценка, както и три скали за оценка на асоциирани с тях личностни характеристики. В изданието са представени също и надеждността, валидността и нормативните стойности при българските подрастващи. Книгата е полезна както за специалисти в областта на психологическото оценяване, така и за хора с професионални интереси в сферата.

Пламен Калчев е доктор на психологическите науки, доцент в Софийския университет „Св. Кл. Охридски“. Основните му научни интереси са свързани с психологични проблеми на развитието в детска и юношеска възраст: вътрешна мотивация за учене, социално сравнение и самооценка, агресия и тормоз от връстниците, личностни разстройства, страхове и тревожност.

Поредицата на Пламен Калчев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …