Начало / Свят / „ДиСи Комикс” представи Зеленият фенер като мюсюлманин

„ДиСи Комикс” представи Зеленият фенер като мюсюлманин

Вчера излезе графичен роман от комиксовата компания „ДиСи Комикс”, в който популярният супергерой Зеленият фенер е мюсюлманин, съобщи „Гардиън”. Автор е Джеф Джоунс. Той твърди, че се е решил на тази стъпка, за да внесе разнообразие в света на супергероите.

„По принцип в комиксите главният герой е едър красавец. Толкова. Светът, в който живеем обаче, не е такъв. Това започва да се отразява и на комиксите”, коментира Тор Паркър, който има магазин за графични романи в Ню Йорк.

Новият персонаж се казва Саймън Баз. Той е на 20 и няколко години и макар да е от Мичиган, има арабски корени и е отгледан от семейство на мюсюлмани. Той вижда по телевизията атентатите от 11 септември 2001 г. като дете. Не успява да намери своя път в живота и се започва да се занимава с кражби на коли и нелегални улични състезания. По-късно получава пръстен, който му дава силите да бъде Зеленият фенер.

Образът на Зеленият фенер се появява за първи път през 1940 г. Тогава името му е Алън Скот. Той обаче губи популярност, преди „ДиСи Комикс” да съживи историята през 1959 г., като този път персонажа се казва Хал Джордън. Той е бял и има завиден успех с жените.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …