Начало / Автори / Седем писатели, които запазват работата си, въпреки че пишат

Седем писатели, които запазват работата си, въпреки че пишат

Вчера в САЩ беше „Labor Day”, Ден на труда. Той се празнува в първия понеделник от септември и отбелязва официално края на лятото. По този повод huffingtonpost.com представя 7 писатели, които са работили нещо друго и междувременно са писали.

1. Уилям Карлос Уилямс. Поетът, автор на „Spring and All”, е доктор в Ню Джърси през цялата си писателска кариера.
2. Хорхе Луис Борхес. Аржентинският писател първоначално е бил асистент в обществената библиотека в Буенос Айрес. Впоследствие става директор на националната библиотека. Макар през последните години от живота си да губи своето зрение, той не се отказва от длъжността си. Излиза му прякора: „Слепият библиотекар”.
3. Уолъс Стивънс. След като печели „Пулицър”, Стивънс отказва предложената му професура в „Харвард”. Причината е, че иска да продължи да работи в компанията за сигурност „Hartford Accident and Indemnity Company”, в която е нает 40 години от живота си.
4. Томас Транстрьомер – въпреки напредналата му възраст и получената Нобелова награда продължава да е практикуващ психолог.
5. Филип Ларкин. Макар да става известен поет, Ларкин е продължил да работи в университетската библиотека на „University of Hull”.
6. Брам Стокър. Създателят на „Дракула” запазва длъжността си на личен асистент на актьора Хенри Ървинг, както и бизнес мениджър на театър „Lyceum Theatre” в Лондон.
7. Луис Карол. Авторът на „Алиса в Страната на чудесата” освен писател е бил математик, фотограф и учител.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

130268233_3798893316827485_61556256010875713_o-1024x865 (1)

Мира Радева: Най-трудно е да разголиш душата си

С „Любовен роман“ известната социоложка показа, че зад публичния образ на успелите жени стоят нежни …