Начало / България / Изложба, посветена на Стивън Кинг, в Русенската библиотека

Изложба, посветена на Стивън Кинг, в Русенската библиотека

В регионалната библиотека „Любен Каравелов” в Русе беше открита изложба по повод неговата 65-годишнината на Стивън Кинг – един от най-известните съвременни американски писатели на фентъзи трилъри, съобщи libruse.bg.

Експозицията е подредена във фоайето на библиотеката и съдържа над 60 творби на Кинг, както и публикации в периодични издания за живота и творчеството на писателя. Между тях са първият му роман – “Кери”, публикуван през 1973 г., както и заглавия като “Томи чукалата”, “Диханието на звяра”, “Романът на Лизи”, “Цикъл на Вампира”, ”Тъмната половина”, “Призрак”, “Гняв”, “То”, “Зеленият път” и др.

Илюстратор на някои от произведенията на американския писател е българският художник и издател Петър Станимиров. Негови илюстрации могат да се видят и в българските издания, показани в изложбата.

За почитателите на творчеството на Краля на ужаса, както наричат още Кинг, са най-атрактивните експонати – клоунски костюм, паяци, хлебарки, мухи – запазена марка за неговите романи.

Приятна изненада очаква най-младите посетители на изложбата – картинки за оцветяване с герои на Стивън Кинг, които ще бъдат подредени в мини изложба върху специално табло във фоайето на библиотеката.

Книгите на Стивън Кинг тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225309_b

Защо мислим и действаме така?

В едно пътуване, обхващащо 50 книги, стотици идеи и повече от столетие, „50 класици на …