Начало / България / Изложба, посветена на Стивън Кинг, в Русенската библиотека

Изложба, посветена на Стивън Кинг, в Русенската библиотека

В регионалната библиотека „Любен Каравелов” в Русе беше открита изложба по повод неговата 65-годишнината на Стивън Кинг – един от най-известните съвременни американски писатели на фентъзи трилъри, съобщи libruse.bg.

Експозицията е подредена във фоайето на библиотеката и съдържа над 60 творби на Кинг, както и публикации в периодични издания за живота и творчеството на писателя. Между тях са първият му роман – “Кери”, публикуван през 1973 г., както и заглавия като “Томи чукалата”, “Диханието на звяра”, “Романът на Лизи”, “Цикъл на Вампира”, ”Тъмната половина”, “Призрак”, “Гняв”, “То”, “Зеленият път” и др.

Илюстратор на някои от произведенията на американския писател е българският художник и издател Петър Станимиров. Негови илюстрации могат да се видят и в българските издания, показани в изложбата.

За почитателите на творчеството на Краля на ужаса, както наричат още Кинг, са най-атрактивните експонати – клоунски костюм, паяци, хлебарки, мухи – запазена марка за неговите романи.

Приятна изненада очаква най-младите посетители на изложбата – картинки за оцветяване с герои на Стивън Кинг, които ще бъдат подредени в мини изложба върху специално табло във фоайето на библиотеката.

Книгите на Стивън Кинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cover

Одисей и изгубеният рай на носталгията

Юлия ПЕТКОВА „Незнанието“ от Милан Кундера в превод на Боян Знеполски На гръцки „завръщане“ е …