Начало / България / „Забавното лятно четене” гостува в Кюстендил

„Забавното лятно четене” гостува в Кюстендил

На 4 септември, вторник,  от 10.30 ч. от Детския отдел на библиотеката в Кюстендил ще тръгне импровизирано шествие от приказни герои, съобщи „Дарик”.

Инициативата „Забавното лятно четене“  е част от кампанията за насърчаване на детското четене през лятото. Организатори са Столичната библиотека, порталът Az-deteto.bg и регионалната библиотека „Емануил Попдимитров“. Гости на събитието ще са детските автори Анка Славова, Васил Гьошев и Давид Алфандари. Ще бъдат обявени и посланиците на детското четене за града.

Кампанията се провежда за втора поредна година през лятната ваканция. Чрез онлайн читателски дневник в края на лятото ще бъдат определени най-четящият град, най-четящото училище и най-четената детска книга за лято 2012. През 2011 г. най-четящият град беше София, най-четящото училище също от столицата, а най-четящото дете от Варна.

Децата трябва да са прочели задължителната литература от І до VІІ клас и допълнително препоръчани книги. За да е сигурно, че са прочели книгата, когато я маркират в читателския дневник, трябва да отговорят на въпрос от съдържанието й.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …