Начало / България / „Забавното лятно четене” гостува в Кюстендил

„Забавното лятно четене” гостува в Кюстендил

На 4 септември, вторник,  от 10.30 ч. от Детския отдел на библиотеката в Кюстендил ще тръгне импровизирано шествие от приказни герои, съобщи „Дарик”.

Инициативата „Забавното лятно четене“  е част от кампанията за насърчаване на детското четене през лятото. Организатори са Столичната библиотека, порталът Az-deteto.bg и регионалната библиотека „Емануил Попдимитров“. Гости на събитието ще са детските автори Анка Славова, Васил Гьошев и Давид Алфандари. Ще бъдат обявени и посланиците на детското четене за града.

Кампанията се провежда за втора поредна година през лятната ваканция. Чрез онлайн читателски дневник в края на лятото ще бъдат определени най-четящият град, най-четящото училище и най-четената детска книга за лято 2012. През 2011 г. най-четящият град беше София, най-четящото училище също от столицата, а най-четящото дете от Варна.

Децата трябва да са прочели задължителната литература от І до VІІ клас и допълнително препоръчани книги. За да е сигурно, че са прочели книгата, когато я маркират в читателския дневник, трябва да отговорят на въпрос от съдържанието й.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

uvodni

Билки и книги подредиха в „Хеликон”

Поводът, разбира се, е Еньовден Един от най-тачените празници в народния календар е основа и …