Начало / Свят / Пентагонът ще съди командоса, описал убийството на бин Ладен

Пентагонът ще съди командоса, описал убийството на бин Ладен

Пентагонът заплаши, че ще съди за изнасяне на класифицирана информация бившия тюлен и участник в акцията по ликвидирането на терориста Осама бин Ладен Мат Бисонет (36), съобщи „Гардиън”. На 4 септември ще излезе книгата му  „Нелек ден: разказ от първа ръка за мисията, която уби Осама бин Ладен“ под псевдонима Марк Оуен.

Адвокатите на Пентагона са изпратили на автора писмено предупреждение, че ще предприемат правни действия срещу него, тъй като не е спазил саморъчно подписаните декларации никога да не разкрива тайните, станали му известни по време на служба.

Според властите книгата нарушава законодателството на страната, не е била предоставена предварително за преглед относно информацията, която съдържа, и вече се продава, въпреки че официално трябва да излезе на пазара другата седмица.

Преди няколко дни авторът направи изявление чрез издателя си, че книгата е написана с голямо уважение към колегите му и че е бил воден от стриктното си желание да не разкрива секретна информация, което в някои случаи се е оказало невъзможно.

Междувременно на официалната уеб страница на Ал-Кайда се появи фотографията и истинското име на командоса с надпис „кучето, което уби мъченика шейх Осама бин Ладен”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1611164053494_n_msnbc_full_amandagorman_210120_1920x1080

Поетеса прикова вниманието на Америка

Аманда Горман участва в инаугурацията на президента Байдън 22-годишната поетеса представи шестминутно стихотворение, наречено The …