Начало / България / „Аполония” се открива днес

„Аполония” се открива днес

С концерт на оперната прима Александрина Пендачанска тази вечер ще бъдат официално открити Празниците на изкуствата „Аполония“ в Созопол, съобщи bnr.bg. Преди това в 11.30 ч.  в пресцентъра на „Аполония 2012” в Созопол ще се състои пресконференция на проф. Димо Димов и Маргарита Димитрова. Ще бъде обявен носителят на  Аполон Токсофорос –  наградата на Фондация  „Аполония” за 2012 г.

За поредна година в дните до 8 септември градът ще се превърне в лятна столица на културата. 67 интересни прояви включва програмата на фестивала тази година.

Официалното откриване в амфитеатъра на Созопол ще бъде съпроводено с връчването на традиционните награди за принос в развитието на българската култура и представянето й зад граница. Специалното отличие тази година ще получи певицата Белослава.

Девет концерта, изложби, театрални спектакли и премиерни български филми са включени в програмата на „Аполония“. Днес ще стане известен и авторът на снимка от предишни издания на фестивала, който ще спечели голямата награда във фотоконкурса „Моята Аполония“. Над 35 снимки, запечатали незабравими моменти от фестивалните събития от 1984 г. насам, са изпратени за участие в конкурса, казаха организаторите от Фондация „Аполония“.

Художествената галерия в Стария град ще бъде домакин на 3 изложби и 17 представяния на книги и литературни четения. Свои произведения ще представят Алек Попов, Милен Русков, Мирела Иванова, Никола Маджиров и др.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

229239_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 юни – 20 юни)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Съседи от Даниел Стийл 2. Нощна музика от Джоджо Мойс 3. Мисия …