На фокус
Начало / Свят / Три книги за дамите в живота на френския президент

Три книги за дамите в живота на френския президент

Три книги се очертава да се превърнат в сензация във Франция, защото са посветени на жените в живота на френския президент Франсоа Оланд, съобщи „Кориере дела сера“.

Две от тях са биографии на първата дама, приятелката на Оланд – Валери Трирвайлер, а третата е посветена на бившата половинка на Оланд, майката на четирите му деца Сеголен Роаял.

Първата от трите книги излиза утре и е озаглавена „Между два огъня“. Нейни автори са журналистките Анна Кабана от сп. „Поан“ и Ан Розеншер от сп. „Мариан“. В нея те анализират слабостите и страданията на Трирвильор и показват как стремежът й да съчетае ролята на журналистка с тази на първа дама не може да се осъществи, защото двете роли понякога са несъвместими. В книгата двете авторки се спират по-специално на гафа на Трирвильор от юни, когато тя подкрепи в „Туитър” опонент на Сеголен Роаял. Това според журналистките е било действие, подтикнато от натрупаната горчивина на Валери към Сеголен заради годините, в които първата е трябвало да живее почти нелегално с Оланд и заради това, че Роаял се опитала да я уволни от сп. „Пари мач“, където работи. За да й върне „жеста“, Трирвильор се опитвала всячески да попречи на издигането на Роаял до лидерски или министерски постове и туитът й от юни имал желания ефект, се посочва в книгата.

Втората книга, посветена на първата дама, се нарича „Валери Трирвайлер  – сърцето на славата“. Тя е също дело на двама журналисти – Аликс Буиаге от телевизия Франс 2 и Кристоф Якубишин, директор на френското радио Ер Ем Се. Книгата ще се появи на пазара през октомври, но нейните автори вече започнаха да обещават скандални разкрития.

Третата книга, озаглавена „Бившата“, е посветена на Сеголен Роаял. Тя е на Силвен Кураж, главен редактор на „Нувел обсерватьор“, и ще се появи на пазара в сряда. В нея авторката е насочила вниманието си върху Сеголен Роял в качеството й на „бивша“ (бивша кандидатка за президент, бивша първа дама и бивша водеща фигура в Социалистическата партия).

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …