Начало / Свят / Три книги за дамите в живота на френския президент

Три книги за дамите в живота на френския президент

Три книги се очертава да се превърнат в сензация във Франция, защото са посветени на жените в живота на френския президент Франсоа Оланд, съобщи „Кориере дела сера“.

Две от тях са биографии на първата дама, приятелката на Оланд – Валери Трирвайлер, а третата е посветена на бившата половинка на Оланд, майката на четирите му деца Сеголен Роаял.

Първата от трите книги излиза утре и е озаглавена „Между два огъня“. Нейни автори са журналистките Анна Кабана от сп. „Поан“ и Ан Розеншер от сп. „Мариан“. В нея те анализират слабостите и страданията на Трирвильор и показват как стремежът й да съчетае ролята на журналистка с тази на първа дама не може да се осъществи, защото двете роли понякога са несъвместими. В книгата двете авторки се спират по-специално на гафа на Трирвильор от юни, когато тя подкрепи в „Туитър” опонент на Сеголен Роаял. Това според журналистките е било действие, подтикнато от натрупаната горчивина на Валери към Сеголен заради годините, в които първата е трябвало да живее почти нелегално с Оланд и заради това, че Роаял се опитала да я уволни от сп. „Пари мач“, където работи. За да й върне „жеста“, Трирвильор се опитвала всячески да попречи на издигането на Роаял до лидерски или министерски постове и туитът й от юни имал желания ефект, се посочва в книгата.

Втората книга, посветена на първата дама, се нарича „Валери Трирвайлер  – сърцето на славата“. Тя е също дело на двама журналисти – Аликс Буиаге от телевизия Франс 2 и Кристоф Якубишин, директор на френското радио Ер Ем Се. Книгата ще се появи на пазара през октомври, но нейните автори вече започнаха да обещават скандални разкрития.

Третата книга, озаглавена „Бившата“, е посветена на Сеголен Роаял. Тя е на Силвен Кураж, главен редактор на „Нувел обсерватьор“, и ще се появи на пазара в сряда. В нея авторката е насочила вниманието си върху Сеголен Роял в качеството й на „бивша“ (бивша кандидатка за президент, бивша първа дама и бивша водеща фигура в Социалистическата партия).

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …