Начало / Свят / Библия с бележки от Елвис Пресли е обявена за продажба

Библия с бележки от Елвис Пресли е обявена за продажба

Библия, която е принадлежала на Краля на рока – Елвис Пресли, е обявена за продажба. Търгът на вещи, собственост на легендарния певец, ще се проведе на 8 септември в Стокпорт, отбелязва tv7.bg.

Библията е била подарена на Елвис от неговите чичо и леля за първата му Коледа в имението Грейсленд през 1957 г. Антиката от 1600 страници съдържа лични бележки на Краля на рока. Една от най-интересните гласи: Да се съди човек според най-лошите му постъпки е като да се прецени силата на океана според една-единствена вълна.

Изданието, чиято кожена подвързия е със златно покритие, е сред стоте сувенира на Елвис, които ще бъдат предложени на търг от аукционна къща „Омега“ на 8 септември. Колекцията е предоставена от името на британски ценител по повод 35-ата годишнина от смъртта на певеца.

Организаторите очакват огромен интерес от страна на колекционери и фенове, тъй като голяма част от предметите досега не са стъпвали на пазара.
Елвис Пресли започва звездната си кариера в Мемфис, Тенеси, през 1954 г. Той умира през 1977 г. на 42-годишна възраст, като внезапната му смърт шокира света.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Shortlist 2021

Български автори на крачка от Европейската награда за литература

Ясни са четирите родни номинации за 2021-а Наградата за литература на Европейския съюз, както е …