Начало / Свят / Библия с бележки от Елвис Пресли е обявена за продажба

Библия с бележки от Елвис Пресли е обявена за продажба

Библия, която е принадлежала на Краля на рока – Елвис Пресли, е обявена за продажба. Търгът на вещи, собственост на легендарния певец, ще се проведе на 8 септември в Стокпорт, отбелязва tv7.bg.

Библията е била подарена на Елвис от неговите чичо и леля за първата му Коледа в имението Грейсленд през 1957 г. Антиката от 1600 страници съдържа лични бележки на Краля на рока. Една от най-интересните гласи: Да се съди човек според най-лошите му постъпки е като да се прецени силата на океана според една-единствена вълна.

Изданието, чиято кожена подвързия е със златно покритие, е сред стоте сувенира на Елвис, които ще бъдат предложени на търг от аукционна къща „Омега“ на 8 септември. Колекцията е предоставена от името на британски ценител по повод 35-ата годишнина от смъртта на певеца.

Организаторите очакват огромен интерес от страна на колекционери и фенове, тъй като голяма част от предметите досега не са стъпвали на пазара.
Елвис Пресли започва звездната си кариера в Мемфис, Тенеси, през 1954 г. Той умира през 1977 г. на 42-годишна възраст, като внезапната му смърт шокира света.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …