Начало / Свят / Карол Ан Дъфи пише балет по „Рапунцел”

Карол Ан Дъфи пише балет по „Рапунцел”

Известната английска поетеса Карол Ан Дъфи пише първия си балет, съобщи „Гардиън”. Той е базиран на класическата приказка „Рапунцел” от Братя Грим. Тя обещава, че ще върне мрака и ужаса в историята, които са пренебрегнати в интерпретациите на творбата през последните години.

Балетът няма да бъде насочен единствено към деца. В него, освен историята за красивата принцеса с дългата руса коса, ще бъде засегнат въпросът и за пубертета и промените на тялото, които го съпътстват. За дизайна на костюмите отговаря Мишеле Клептън, която беше в екипа на супер успешната телевизионна адаптация „Игра на тронове”. Музиката ще бъде на Мъри Голд, който за последно работи по последната версия на „Доктор Ху”.

„Приказките са едновременно познати и непознати, плашещи и успокояващи. Те показват карта на детството и ние, възрастните, можем да видим от къде сме минали и къде сме били. Преразказването и интерпретациите са част от душата на литературата”, коментира Дъфи.

Карол Ан Дъфи е поетеса, родена в Глазгоу през 1955 г. Следва философия. Автор е на стихосбирките: „Изправено голо женско тяло“, „Да продадеш Манхатън“, „Другата страна“, „Световната съпруга“. Носителка е на наградите „Дилън Томас“ и „Съмърсет Моъм“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

WireAP_a03311887c5d4ff8a103e185a3658d96_16x9_1600

E Л Джеймс съблече отново героите си

На сцената пак е Крисчън Грей Freed представлява края на алтернативната трилогия „Петдесет нюанса сиво”. …