Начало / Свят / „As I Lay Dying” от Уилям Фокнър ще бъде филмирана

„As I Lay Dying” от Уилям Фокнър ще бъде филмирана

Книгата на Уилям Фокнър „As I Lay Dying” ще бъде филмирана, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Творбата  е публикувана през 1930 г. и ще бъде адаптирана на големия екран от актьора и режисьор Джеймс Франко. Той предприема нестандортен подход, като прави кастинга отворен за участие на широката публика. Прослушванията стартираха тази седмица в Мисисипи. Условията са: „мъже над 40 години, момчета между 8 и 10 и жени между 16 и 25”.

„Искам да бъда лоялен към книгата, това е главната ми цел. Но за да го сторя, трябва да променя някои неща. Искам да уловя тона, но не мога да работя по същия начин като Фокнър. Персонажите ще получат повече свобода, а и подредбата на действията няма да е същата като главите в книгата. Все пак филмите и книгите работят по различен начин”, коментира Франко, който миналата година беше номиниран за „Оскар”.

Джеймс Франко е почитател на литературата. Дори има книги на свое име.

Уилям Фокнър е роден  през 1897 г. в САЩ. Смятан е за един от най-влиятелните американски автори. Носител е на Нобелова награда и „Пулицър”. Българският читател го познава от творбите му „Селцето/Градът”, „Конски гамбит”, „Дворецът”, „Сватба в дъжда” и др. Умира през 1962 г.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …