Начало / Любопитно / „Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири“ от Сет Греъм-Смит (анотация)

„Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири“ от Сет Греъм-Смит (анотация)

„В продължение на повече от 250 години, между 1607 и 1865 г., вампирите процъфтяват из сенките на Америка. Малцина човеци вярват в тях.
Ейбрахам Линкълн е сред най-талантливите ловци на вампири на своето време и води личен дневник за войната, на която посвещава целия си живот.
Слуховете за съществуването на този дневник са една от любимите теми за разговор в средите на историците и биографите на Линкълн. Повечето от тях считат тези слухове за мит.
Границите, отделящи Живота от Смъртта, в най-добрия случай са сенчести и неясни. Кой може да каже къде свършва едното и къде започва другото?”
Едгар Алън По

Индиана, 1818 г. Лунната светлина огрява едностайна колиба в гората, където 9-годишният Ейбрахам Линкълн е коленичил до леглото на болната си майка. Тя страда от нещо, което наричат „млечната болест“.Едва по-късно покрусеният Ейб ще научи, че фаталната болест на майка му всъщност е дело на вампир.
Когато разбира истината, младият Линкълн ще отбележи в дневника си: „Оттук насетне животът ми ще бъде посветен на неуморно самоусъвършенстване и неотслабваща вяра. Ще се превърна в господар на ума и тялото си. И всичко това с една-едничка цел…“ Надарен с легендарния си висок ръст, със силата и умението да върти брадвата, Ейб тръгва по пътя на отмъщение, който ще го отведе до Белия дом.
Макар Ейбрахам Линкълн да е възхваляван заради факта, че спасява Съединените щати и освобождава милиони роби, благородната му борба срещу силите на немъртвите остава в сянка в продължение на стотици години. Или поне докато Сет Греъм-Смит не се натъква на тайния дневник на Ейбрахам Линкълн, превръщайки се в първия жив човек, чиито очи са имали щастието да го прочетат след повече от 140 години.
Като се опира на фактите от дневника, с грандиозния биографичен стил, използван от Дорис Киърнс Гудуин и Дейвид Маккъла, Смит за първи път реконструира истинската житейска история на най-великия американски президент – и едновременно с това разкрива мрачната история зад кулисите на Гражданската война и ролята, която вампирите изиграват в зараждането, развитието и избегнатата на косъм гибел на американската нация.

Сет Греъм-Смит е американски автор на бестселъри, сценарист и режисьор. Идеята за  „Гордост и предразсъдъци и зомбита” – романът, с който печели популярност, му дава издателят Джейсън Рекулак. Миксът от класическото повествование на Остин и въображението на Сет Греъм-Смит вкара книгата в топ 3 на „Ню Йорк таймс”. Използвайки тази платформа Смит пише и „Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири“.

Книги от Сет Греъм-Смит тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

225956_b

„Сицилианецът“ ни показва какво се случва с криминалната проза, когато тя е в ръцете на майстор, който не следва чужди правила, а създава свои

Годината е 1950-а. Събитията в шедьовъра „Кръстникът“ се преплитат с тези в неговия събрат „Сицилианецът“ …