Начало / Критика / 8 грешки, които трябва да бъдат избягвани при онлайн публикуване на творба

8 грешки, които трябва да бъдат избягвани при онлайн публикуване на творба

Много е важно да се знае как успешно да се публикува творба онлайн. Независимо дали се праща на агент, издател, или се пуска в Интернет издание. Сайтът huffingtonpost.com предупреждава за 8 грешки, които трябва да бъдат избягвани.

1. Не бързай. Внимателно проследи всички стъпки в системата за публикуване. Всички полета трябва да бъдат попълнени правилно. Ако има опция за допълнителни бележки – използвай я. Не случайно е там.

2. Изпрати професионално писмо или биография. Не пращай нищо написано набързо или по-дълго от страница. Това не е имейл до приятел. Ако не е необходимо да се праща биография, недей.

3. Увери се че си изпратил всичко. Винаги проверявай дали си изпълнил всички стъпки относно изпращането. Много неприятно може да се получи, ако си пропуснал нещо малко, което да провали всичко.

4. Обърни внимание на форматирането. Когато пращаш нещо, с което представяш себе си и работата си, външния вид също е важен. Докато не си име в бранша, не можеш да изпращаш текст с различни шрифтове и цветове. Стой далеч от излишния кич.

5. Не бъркай имената. Една от най-големите грешки, които можеш да направиш, е да сбъркаш името на литературен агент, издател. Ситуацията е повече от конфузна. Затова, когато пращаш имейли на различни агенти, недей действа само чрез „копи-пейст”. Възможността за грешка е голяма.

6. Без жаргон. Няма какво да се коментира. Никой няма да те вземе на сериозно, ако използваш жаргон или съкращения.

7. Изпращай различни съобщения на различни агенти. Вече хората познават, когато получат съобщение, което е универсално и става за всеки. Ако третираш литературния агент или издател като един от многото, няма да успееш. Всеки обича да се чувства специален, не го забравяй.

8. Дръж професионален тон. Недей да фамилиарничиш. Отново – писмо до издание и писмо до приятел не е едно и също. И не забравяй да натиснеш „изпрати”.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …