Начало / Свят / Номинираните за награда „Форуърд” бяха обявени

Номинираните за награда „Форуърд” бяха обявени

Номинираните за наградата за поезия „Форуърд” бяха обявени, съобщи „Гардиън”. Наградата, създадена през 1991 г., се дава в 3 категории – най-добра колекция, най-добра дебютна колекция и най-добра единична поема. Паричната премия за първата категория е 10 000 паунда, за втората 5 000, а за третата – 1 000.

В категорията за най-добра колекция личат имената на сър Джефри Хил и Джори Греъм. Хил е номиниран с произведението си „Odi Barbare”. Носителка на „Пулицър”, Греъм присъства в листа с „Място”. От екипа на журито заявиха: „Всички имат високо мнение за Греъм, но за съжаление тя не се чете много в Обединеното кралство. „Място” е отличен старт, ако искате да се запознаете с нейното творчество”.

Сред номинираните за най-добра дебютна колекция са Райън Едуардс с „Безхаберни кучета” и „Преследвач” от Луси Хамилтън. В категорията за единична поема прави впечатление присъствието на Джон Кинсела с „Mea Culpa: Cleaning the Gutters” и „Водолаз в дълбоко море” от Грета Стодарт.

Победителите ще бъдат обявени на 3 октомври. Сред печелилите награда „Форуърд” в миналото са Джо Шапкот, Шеймъс Хийни, Карол Ан Дъфи, Тед Хюз и др. Целта на приза е да бъде представена съвременната поезия на широката публика.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …