Начало / Свят / Почина Стивън Кови

Почина Стивън Кови

Почина известният автор на книги за самопомощ Стивън Кови, информира „Лос Анджелис Таймс”. Той напусна този свят вчера. Кови беше на 79 години. Смята се, че основна причина за неговата смърт е травмата, получена по време на каране на велосипед през април тази година.

Най-известният труд на Кови е „Седемте навика на високоефективните хора”. Книгата е публикувана 1989 г. и е прекарала 220 седмици в бестселър листата на „Ню Йорк Таймс”. В цял свят са продадени повече от 20 милиона копия. Творбата е преведена и на български език. Той е написал и много други подобни книги. В родните книжарници могат да бъдат намерени още „Да живеем според седемте навика”, „Супер работа, супер кариера” и „Предвидими резултати в непредвидими времена”.

Стивън Кови е роден в Солт Лейк Сити, Юта, САЩ. Той завършва магистърска степен по бизнес администрация в университета „Харвард”. След това се връща в Юта и постига докторска степен в университета „Бригъм Янг Юнивърсити”. По късно, в същия университет, той преподава бизнес мениджмънт.

В Юта отваря и специален център по мениджмънт. Там се преподават техники и се изнасят семинари по тази тема. Много големи компании изпращат свои служители да се обучават в центъра.
Синът на Стивън Кови – Шон, също е автор на книги за самопомощ.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

paul-mccartney-lyrics

Пол Маккартни събра живота си в 1000 страници

The Lyrics: 1956 to the Present излиза през ноември Новината ентусиазира почитателите на музиканта, който …