Начало / България / В Карлово започва честването на 175-та година от рождението на Васил Левски

В Карлово започва честването на 175-та година от рождението на Васил Левски

С откриването на изложба на художествени творби, посветени на живота и делото на Васил Левски, тази вечер в Карлово започва честването на 175-та година от рождението на Апостола и празника на града. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. То се организира от община Карлово, общонационален комитет „Васил Левски“ и е под патронажа на председателя на Народното събрание.

На 17 юли в зала „В. Караиванов“ в общината ще се състои церемония по връчване на ежегодната награда на град Карлово, а по-късно в Онбашиевата къща ще се състои студентска дискусия.
Кулминацията на програмата е в деня на рождението на Апостола – 18 юли. В 9.00 часа в църквата „Св. Николай“ ще бъде отслужена Архиерейска Света литургия. В 11,30 часа на площад „20 юли“ ще започне тържественият ритуал по издигане знамената на Република

България и на град Карлово. Ще бъде отслужен молебен за благоденствието на града и жителите му. Отбелязването на годишнината от рождението на Васил Левски ще завърши с тържествен митинг-заря от 20,30 часа на площад „Васил Левски“. Преди това от Национален музей „Васил Левски“ ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет.
Програмата за тези три дни включва още концерт на ансамбъл „Българе“, литературно-музикално утро под мотото „Вятърът има много имена“, литературен салон и футболна среща.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …