Начало / Автори / 9 писатели, които са се появявали във филми

9 писатели, които са се появявали във филми

Сайтът themillions.com посочва 9 писатели, които са се снимали във филми. Любопитно е да се отбележи, че голяма част от прожекциите нямат нищо общо с повилите се в тях автори.

1. Калвин Трилин в „Безсъници в Сиатъл”. Авторът на „За Алис” е сниман как вечеря във продукцията на Нора Ефрон. Интересен факт е, че той се появява и в друг филм, „Майкъл”. Там дори има няколко реплики.

2. Джордж Плимптън в „Лорънс Арабски”. Плимптън сам кандидатства за малка роля в една от класиките в киното на 20 век. По-късно той игра е и в още филми, става и сценарист.

3. Йежи Косински в „Reds”. Косински представя руски бюрократ, който се превръща в революционер.

4. Мая Анджелоу в „Поетичната Джъстис”. Анджелоу има малка роля в прожекцията, но за сметка на това е написала доста от стиховете, използвани във филма.

5. Мартин Еймис в „A High Wind in Jamaica”. 13-годишният по това време Еймис се появява във филма по романа на Ричард Хюз. Писателят описва преживяваното и снимките в своите мемоари.

6. Салман Рушди в „Тя ме откри”. Филмът е по книгата на Елинор Липман със същото име. Авторът на „Среднощни деца” играе доктора на бременната Хелън Хънт.

7. Норман Мейлър в „Cremaster 2”. Мейлър е играл в доста филми, но в посочения е може би най-значимата му роля. Той представя легендарния Хари Худини.

8. Гор Видал в „Гатака”. Видал, подобно на Мейлър, дълги години демонстрира интерес към киното. В дистопичния трилър „Гатака” той играе зловещ главнокомандващ на космически кораб.

9. Анита Лоос в „Дамата с камелиите”. 33-минутният ням филм е по романа на Александър Дюма. Лоос играе главна роля, за разлика от изброените до момента писатели.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

SONY DSC

Невена Басарова посрещна деца и родители в „Хеликон Витоша“

Авторката, основала популярната „Детска академия за добри обноски“, направи почивния ден в книжарницата на бул. „Патриарх Евтимий“ …