Начало / Свят / Пръстен на Джейн Остин отива на търг

Пръстен на Джейн Остин отива на търг

Пръстен, който е бил притежание на Джейн Остин, отива на търг, съобщи „Лос Анджелис таймс”. Писателката никога не се е омъжвала или имала деца, но пръстена се пази в семейството й от нейната смърт през 1817 г. До момента учените бяха в неведение за неговото съществуване. Търгът ще бъде изложен от известната аукционна къща „Сотбис”, а цената на бижуто се очаква да бъде между 31 000 и 46 000 долара.

Пръстенът е златен, със син камък от истински тюркоаз. Запазен е в оригиналната си кутийка. За съжаление, неговия произход назад може да бъде проследен само до авторката на „Гордост и предразсъдъци”. Търгът ще бъде за „История на английската литература, детски книги и илюстрации”.

Джейн Остин е английска писателка, родена през 1775 година в Стивънсън, Хемпшир. Тя е от най-знаковите имена в английската литература. Най-известното й произведение е „Гордост и предразсъдъци”, което се е превърнало в класика. Други популярни нейни творби са „Разум и чувства”, „Ема”, „Доводите на разума” и др. За живота на Остин се знае малко. Тя умира през 1817 г.

Фото:latimesblogs.latimes.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Юли_1140x403-2

4 акцента на юли – книги за хладен ум и горещо сърце

Семейна история, детска книжка, криминале от голям майстор и една интересна енциклопедия – с това …