Начало / Свят / Непубликувана пиеса на Дон ДеЛило дебютира в Европа

Непубликувана пиеса на Дон ДеЛило дебютира в Европа

Непубликуваната пиеса на Дон ДеЛило „Думата за сняг” ще дебютира в Европа този месец, съобщи „Гардиън”. Тя ще се играе на литературния фестивал в Лондон, който ще се проведе между 10 и 12 юли. Режисьор е Джак Макнамара, който е работил с ДеЛило и по други негови пиеси.

Пиесата е написана през 2007 г. Тя е реакция на писателя към климатичните промени и представя свят, в който са останали само думите, описващи света. Тогава се играе няколко пъти в САЩ, но никога не е превръщана в мащабен проект. Сега Макнамара е амбициран за нейната премиера в Европа.

„Ще дадем всичко от себе си. Ще  включим хорова музика, видео ефекти. Изглежда, този труд на Дон никога не е представян максимално добре. Тази творба е странна, но в същото време красива и хората трябва да я видят. Стилът много прилича на неговите романи. Уникалният диалог, който много се харесва на читателите е на лице”, коментира режисьора.

Дон ДеЛило е американски писател и драматург, роден през 1936 г. В творчеството си той изследва глобални феномени като климатичните проблеми, дигиталната епоха, тероризма, влиянието на телевизията и спорта върху хората и т.н. Българският читател го познава от книгите му „Бял шум” и „Космополис”.

Книги от ДеЛило тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228828_b

От изкуствения интелект и биткойна до Еднорозите и Поколението Z

Какво е блокчейн? Какво е биткойн? Кои са инструментите, с които централните банки насочват икономиката …