Начало / Свят / Момчетата четат по-малко от момичетата в Обединеното кралство

Момчетата четат по-малко от момичетата в Обединеното кралство

Момчетата изостават от момичетата в четенето в Обединеното кралство, съобщи thebookseller.com. Това показа проучване на Парламентарната литературна комисия. Изследвани са 21 000 деца от 226 училища. През 2011 г. 60 000 момчета на 11-годишна възраст са прочели по-малко от очакваното.

Според резултатите, 62% от момчетата предпочитат да гледат телевизия пред това да четат. От момичетата такъв отговор са дали 45%. 30% от момчетата са признали, че книгите не ги интересуват. Подобен отговор са дали 23% от момичетата. Що се отнася до това кои получават повече книги за подаръци, процентите са 85, 3% и 79,7% в полза на момичетата.

Според комисията, основната причина момчетата да изостават в този аспект е методът, по който се учи четенето в училищата. Те смятат, че трябва да се насърчава много повече четенето за удоволствие, отколкото четенето просто като задължителна дейност. От комисията са на мнение, че правителството трябва да обърне повече внимание на този проблем и да се изготви програма, с която да се помогне на изоставащите.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …