Начало / Свят / Издателите се ориентираха към съвременен дизайн на класическите романи

Издателите се ориентираха към съвременен дизайн на класическите романи

Тийнейджърите все още четат класиката, но предпочитат тя да не изглежда толкова „класическа”, пише в свой коментар „Ню Йорк таймс”.

За целта някои издателства са преразгледали дизайнерската си политика и са се ориентирали към по-модерно оформление на книги, които са със старомодно викторианско излъчване.

„Ема” и „Джейн Еър” вече не сне издават с мрачни тъмни корици, а с провокативна и съвременна визия. Скучният консервативен дизайн очевидно вече не продава, необходими са техники като на “Twilight” и “Hunger Games”, казват издатели.

Новото издание на „Ромео и Жулиета” на Penguin е пример за модерна интерпретация на една от най-класическите творби. Героите са осъвременени и приличат на днешните тийнейджъри.

„Опитваме се да дадем свеж вид на истории, които не бива да потъват в забрава”, казват от издателство Puffin.  Резултат наистина има: например романът „Брулени хълмове”, издаден със съвременен младежки дизайн от HarperCollins, се е продал неочаквано в 125 хил. тираж и влязъл в листата на бестселърите. Книгите с обновени цветни корици със съвременни илюстрации вече си имат собствени щандове в много от книжарниците и това им осигурява добри продажби.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

95236516_3002985363073281_3512410240190513152_n

Купуваме си книги, за да се почувстваме щастливи

По-важен е мигът в книжарницата, отколкото прочита им Броят на купените заглавия по правило е …