Начало / Свят / Грейс Маклийн спечели награда „Дезмънд Елиът”

Грейс Маклийн спечели награда „Дезмънд Елиът”

Грейс Маклийн спечели литературната награда „Дезмънд Елиът”, съобщи thebookseller.com. Тя получи приза за своя роман „Земята на декорацията”. Това е първата книга на Маклийн. Историята в нея е на малко момиче, което живее с баща си. Те членуват в християнска секта и вярват, че Апокалипсиса наближава.

„Тази книга може да те накара да промениш настроението си невероятно бързо. От сълзи към смях за нула време. Въображението на Маклийн е триизмерно, а тя е показала и отлични качества като разказвач”, коментират от екипа на журито.
Макар „Земята на декорацията” да е единствената книга на Маклийн до момента, тя е смятана за една от най-обещаващите писателки.

Наградата „Дезмънд Елиът” носи името на известния издател и литературен агент, който 60 години работи в областта на книгоиздаването. Елиът (1930-2003) започва работа в „Макмилан”, след което основа „Арлингтън Букс”. Призът се дава всяка година за дебютен роман, написан на английски и публикуван в Обединеното кралство. Първото издание е през 2007 г., а паричната премия – 10 000 паунда.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …