Начало / България / Млади хора са привлечени в проекта „Доброволци в помощ на библиотеките“

Млади хора са привлечени в проекта „Доброволци в помощ на библиотеките“

99 доброволци бяха набрани и обучени за работа по проект „Доброволци в помощ на библиотеките“, съобщи dariknews.bg. Той бе осъществен от Национален алианс за работа с доброволци и Глоб@лни библиотеки. Освен младите хора бяха обучени още 15 библиотекари, от целевите библиотеки в Пловдивския регион, в умения за набиране и задържане на доброволци. Кампаниите се проведоха в периода април-юни 2012г.

Като част от дейностите по проект „Доброволци в помощ на библиотеките“ в с. Житница и гр. Стамболийски се осъществиха курсове, в които доброволци преподаваха умения за работа с компютър на деца и пенсионери. В с. Царацово и гр. Хисар доброволци проведоха „Маратон на четенето“, а в Куклен библиотекарките си намериха достойни заместници в лицето на доброволциот града, които сръчно работят с подвързии, сигнатури и библиотечен архив.

Общия брой набрани и обучени доброволци чрез проекта е 99, като техния труд е изключително и само насочен към библиотеките в градовете Пловдив, Баня, Хисар, Стамболийски, Куклен и селата – Труд, Рогош, Стряма, Житница, Паничери, Градина, Искра, Царацово и Златитрап.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …