Начало / Свят / Стив Кол ще пише продължение на „Призрачни войни”

Стив Кол ще пише продължение на „Призрачни войни”

Стив Кол ще пише продължение на известната си книга „Призрачни войни”, съобщи mediabistro.com. Творбата на Кол, описваща действията на ЦРУ в борбата срещу тероризма, му донесе „Пулицър” през 2005 г. „Призрачни войни” е смятана за едно от най-добрите произведения, що се отнася до разследващата журналистика. Знае се, че продължението ще бъде издадено от „Пенгуин Прес”, но все още не е уточнена дата.

Кол заяви: „Първата книга завърши на 10 септември 2001 г. Няколко пъти се замислях за продължение, което да започне с атентата над Световния търговски център, но не бях сигурен къде ще бъде края. Сега, след като САЩ твърдят, че операциите на територията на Афганистан ще приключат 2014 г., имам по-голяма яснота”.

Стив Кол е американски журналист и писател, роден през1958 г. В момента е изпълнителен директор на „Ню Америка Фаундейшън” – неправителствена организация, занимаваща се с проблеми като национална сигурност, здравеопазване, нови технологии и т.н. Бил е главен редактор на „Уошингтън поуст”. Написал е 7 книги, най-известната от които „Призрачни войни”, публикувана 2004 г. Тя е преведена и на български. Последната му творба излезе този май, озаглавена „Частната империя: ExxonMobil и Американската власт”.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …