Начало / Свят / Стив Кол ще пише продължение на „Призрачни войни”

Стив Кол ще пише продължение на „Призрачни войни”

Стив Кол ще пише продължение на известната си книга „Призрачни войни”, съобщи mediabistro.com. Творбата на Кол, описваща действията на ЦРУ в борбата срещу тероризма, му донесе „Пулицър” през 2005 г. „Призрачни войни” е смятана за едно от най-добрите произведения, що се отнася до разследващата журналистика. Знае се, че продължението ще бъде издадено от „Пенгуин Прес”, но все още не е уточнена дата.

Кол заяви: „Първата книга завърши на 10 септември 2001 г. Няколко пъти се замислях за продължение, което да започне с атентата над Световния търговски център, но не бях сигурен къде ще бъде края. Сега, след като САЩ твърдят, че операциите на територията на Афганистан ще приключат 2014 г., имам по-голяма яснота”.

Стив Кол е американски журналист и писател, роден през1958 г. В момента е изпълнителен директор на „Ню Америка Фаундейшън” – неправителствена организация, занимаваща се с проблеми като национална сигурност, здравеопазване, нови технологии и т.н. Бил е главен редактор на „Уошингтън поуст”. Написал е 7 книги, най-известната от които „Призрачни войни”, публикувана 2004 г. Тя е преведена и на български. Последната му творба излезе този май, озаглавена „Частната империя: ExxonMobil и Американската власт”.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

215173_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (21 септември – 27 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Живот в скалите от Мария Лалева 2. Танцувай с мен от Сюзън …