Начало / България / Излезе от печат сборникът с есета „България през 2037 г.“

Излезе от печат сборникът с есета „България през 2037 г.“

Есетата – победители и номинирани за награди в Националния конкурс „България през 2037 г.“ под патронажа на Симеон II , бяха събрани в малък сборник, съобщи news.bg. , позовавайки се на пресслужбата на Симеон Сакскобургготски.

Екземпляри от книжката ще бъдат дарени на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, за да остане писмена памет как съвременните млади хора са си представяли, че ще изглежда Родината ни в годината, в която ще се навършат три десетилетия от приемането на България в ЕС.

„Като човек, принуден да живее половин век в изгнание, останах доволен да видя в творбите желанието на младите хора да се реализират в България. Есетата дават храна за размисъл за това как всеки от нас мисли за страната и с какво допринася за просперитета й. Важното е да знаем накъде вървим и да намерим верния път дотам. Заедно!“, се казва в обръщение на Симеон Сакскобургготски, с което започва сборникът.

Конкурсът се състоя тази пролет и в него участваха млади хора от цялата страна. Журито бе в състав: Тома Томов – председател, Светла Петрова, Веселина Седларска, Жанина Драгостинова, Калин Терзийски, Бойко Ламбовски, Пейо Колев.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dve

Имената на седмицата – честваме Шарлот Бронте и Петя Дубарова

163 години делят рождените им дни Има обаче и нещо общо между тях – и …