Начало / България / Историята на монументалните паметници на комунизма е събрана в „Forget Your Past”

Историята на монументалните паметници на комунизма е събрана в „Forget Your Past”

„Forget Your Past. Монументалните паметници от времето на комунизма” на Никола Михов ще бъде представена на 28 юни, четвъртък, от 19 ч в столичния клуб „Плюс това”.

Книгата проследява съдбата на най-значимите монументални паметници от времето на комунизма в България, от построяването им до наши дни. Тя включва 34 фотографии, както и подробна информация, събирана от автора в продължение на повече от три години.

Представянето ще бъде съпътствано от изложба, която ще продължи до 10 юли 2012 г. Първите 100 копия на книгата включват и оригинална картичка от Дом-паметника на връх Бузлуджа. Книгата ще бъде представена от автора й Никола Михов, историка Михаил Груев и издателя Манол Пейков.

Никола Михов е роден в София през 1982 г. Участвал е в редица международни изложби и фестивали. Носител е на награда от фотографско биенале „Фодар“ през 2009 г. Номиниран е за наградата Еssl Art Award на музея за съвременно изкуство „Есл“ във Виена през 2011 г., както и наградата на Салона на фотографията в Париж през 2012 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cover

Одисей и изгубеният рай на носталгията

Юлия ПЕТКОВА „Незнанието“ от Милан Кундера в превод на Боян Знеполски На гръцки „завръщане“ е …