Начало / България / Ден на испанския език на 23 юни

Ден на испанския език на 23 юни

На 23 юни Институт „Сервантес” за пореден път ще отбележи Деня на испанския език, съобщиха организаторите.  
Идеята за Деня на испанския език се ражда, за да се отбележи важността на испанския като международен език, който се говори от над 450 милиона души по света.

За да се отбележи пъстротата на езика, всички Институти „Сервантес” по света (над 70), ще организират интересни и забавни прояви за всички, които обичат испанския

Събитията, които ще се състоят в София, са:
•    Прожекция на филма „Фадо”
•    София пише на Лорка – изложение на картичките, които софийската публика написа до Федерико Гарсия Лорка, вдъхновена от изложбата  на картички „Пощенска география”
•    Разказ за фламенкото – Мария Ганчева, която е само на 7 години, е подготвила един очарователен и задълбочен разказ за произхода, историята, елементите на фламенко културата…Разказът й е предназначен за деца, но със сигурност ще бъде интересен и за възрастни.
•    За Никанор Пара и антипоезията – В чест на писателя, носител на литературната награда „Сервантес” за 2011 г., Институт „Сервантес” подарява пощенски картички с антипоезията на писателя.
•    Подари любимата си думa – Напиши любимата си дума на испански език и я залепи на витрините на Институт „Сервантес”-София. Това е спонтанен призив към всички присъстващи да ни подарят любимите си думи. Така заедно ще оформим една огромна мозайка с испански думи на витрините на Институт Сервантес-София.
•    Конкурс за кратък разказ на испански език – За първи път Институт „Сервантес” обявява конкурс за кратък Twitter разказ. Курсистите по света участват със своите кратки разкази. Разказите-първенци от всеки град, в който има Институт „Сервантес”, ще бъдат публикувани в страницата в интернет на Деня на испанския език. Наградата за спечелилите е курс по испански език в съответния град. Наградата ще бъде връчена в Деня на испанския език.
•    Безплатен курс по испански език за деца
•    Ела и танцувай с нас

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

i-zazhiveli-obideno-30

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (5 април – 11 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. И заживели обидено от Георги Блажев 2. Глина от Виктория Бешлийска 3. Дамски …