Начало / Свят / Цялото творчество на Чърчил ще излезе в електронен вариант

Цялото творчество на Чърчил ще излезе в електронен вариант

Книгите, написани от Уинстън Чърчил, ще бъдат публикувани в е-вариант, съобщава британският „Телеграф”. Американското издателство „РозетаБукс” ще разпространява творбите на легендарния британец. Първите 7 от 40-те тома на държавника ще бъдат на пазара от 1 юли и цената им ще бъде 5 или 6 паунда.

Както е известно, освен политик, Чърчил е бил още писател и художник. Той получава Нобелова награда за литература през 1953 г. По-известни произведения на Чърчил са били дигитализирани преди, но са достъпни само в Северна Америка. Този път те ще бъдат достъпни по целия свят, а и читателите ще могат да се докоснат до цялото творчество на държавника.

„Има само две американски политически фигури, направили нещо съизмеримо. Теодор Рузвелт, който е написал 50 книги и Ричард Никсън, който е автор на около 10. Голяма рядкост е държавен глава да е писател, особено като се има предвид, че той е бил част от парламента над 60 години. Освен това е добър. Достатъчно е да отвориш и да зачетеш негова книга, за да разбереш, че е много добре написана”, коментира Артър Клебаноф, ръководител в „РозетаБукс”.

Сър Уинстън Чърчил е британски политик, роден през 1874 г. Той е известен най-вече с ключовата си роля по време на Втората световна война. Член е на британския парламент 64 години, участва в 13 правителства и е министър-председател. Носител е на Нобелова награда за литература и е първия чужденец, избран за почетен гражданин на САЩ.
Негови книги, преведени на български са „Уинстън Чърчил: Афоризми и анекдоти”, „Хапливите прозрения на Уинстън Чърчил”, „Великата република: История на САЩ” и „Мисли и анекдоти”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Shortlist 2021

Български автори на крачка от Европейската награда за литература

Ясни са четирите родни номинации за 2021-а Наградата за литература на Европейския съюз, както е …