Начало / Свят / Цялото творчество на Чърчил ще излезе в електронен вариант

Цялото творчество на Чърчил ще излезе в електронен вариант

Книгите, написани от Уинстън Чърчил, ще бъдат публикувани в е-вариант, съобщава британският „Телеграф”. Американското издателство „РозетаБукс” ще разпространява творбите на легендарния британец. Първите 7 от 40-те тома на държавника ще бъдат на пазара от 1 юли и цената им ще бъде 5 или 6 паунда.

Както е известно, освен политик, Чърчил е бил още писател и художник. Той получава Нобелова награда за литература през 1953 г. По-известни произведения на Чърчил са били дигитализирани преди, но са достъпни само в Северна Америка. Този път те ще бъдат достъпни по целия свят, а и читателите ще могат да се докоснат до цялото творчество на държавника.

„Има само две американски политически фигури, направили нещо съизмеримо. Теодор Рузвелт, който е написал 50 книги и Ричард Никсън, който е автор на около 10. Голяма рядкост е държавен глава да е писател, особено като се има предвид, че той е бил част от парламента над 60 години. Освен това е добър. Достатъчно е да отвориш и да зачетеш негова книга, за да разбереш, че е много добре написана”, коментира Артър Клебаноф, ръководител в „РозетаБукс”.

Сър Уинстън Чърчил е британски политик, роден през 1874 г. Той е известен най-вече с ключовата си роля по време на Втората световна война. Член е на британския парламент 64 години, участва в 13 правителства и е министър-председател. Носител е на Нобелова награда за литература и е първия чужденец, избран за почетен гражданин на САЩ.
Негови книги, преведени на български са „Уинстън Чърчил: Афоризми и анекдоти”, „Хапливите прозрения на Уинстън Чърчил”, „Великата република: История на САЩ” и „Мисли и анекдоти”.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …