Начало / Любопитно / „Пророчеството” от Джон Килгалън (анотация)

„Пророчеството” от Джон Килгалън (анотация)

Писателят Сам Тайнън е брутално нападнат, а новият му трилър – изтрит от компютъра му. След това започват да се случват събития в световен мащаб – събития, които отразяват точно онези, описани в непубликуваната му книга. Съкрушен от загубата на осемнайсетмесечния си труд, Сам изпада в депресия, а когато най-после е напът да я преодолее, с ужас установява, че приятелката му Лорена е свързана с нападателите. Докато се опитва да разбере и каква точно е ролята ѝ в нападението и в живота му, Лорена загива в злополука. Сам установява, че е в опасност и сега трябва да се пази най-вече от тайните служби.

Междувременно във Франция Жан-Пиер Бурден, изследовател на пророчествата на Нострадамус, намира неоткрито пророчество и свързва тълкуването му с наскоро започналите атаки над най-значимите джамии в мюсюлманския свят. Той подозира, че в него се крие ключът към събития, които ще доведат до глобална катастрофа. А в Лондон агентът на МИ – 5 Адел ал-Шафир се изправя пред нова терористична заплаха – заплаха, в която се крие таен сценарий за унищожение на човечеството.

Възможно ли е новата книга на Сам да е ключът към тероризма, завладял света? Сбъдва ли се пророчеството? Адел трябва да спечели доверието на Сам… но времето изтича. За всички тях.

„Пророчеството“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cover

Одисей и изгубеният рай на носталгията

Юлия ПЕТКОВА „Незнанието“ от Милан Кундера в превод на Боян Знеполски На гръцки „завръщане“ е …