Начало / Свят / Габриел Гарсия Маркес болен от Алцхаймер?

Габриел Гарсия Маркес болен от Алцхаймер?

Габриел Гарсия Маркес  – един от най-знаменитите писатели, може да е болен от Алцхаймер. Така твърди писателят и журналист Плинио Мендоса, който е и личен приятел на автора на „Сто години самота”, съобщи booksnreview.com. Мендоса е автор на книгата „Аромат на гуава”, писана в съавторство именно с Маркес.

„Последният път, когато говорих с него, той постоянно забравяше нещо. Изведнъж започна да ме пита въпроси като „Кога дойде?” или „Къде си отседнал?” и подобни. Повтаряше думи и въпроси без причина. След това си говорихме за неща от преди 30-40 години и паметта му беше повече от изострена”, казва Мендоса.

85-годишният Маркес е известен с това, че не разкрива детайли от личния си живот, затова нищо не може да е сигурно, докато не излезе официална информация. Въпреки това, думите на автора и журналист шокираха неговите фенове по цял свят. Припомняме, че през 1999 г. Маркес беше диагностициран с рак на лимфните възли, но след терапия той се пребори със заразата.

Габриел Гарсия Маркес е писател, журналист, издател и общественик, роден в Колумбия през 1927 г. Известен е като Габо в цяла Латинска Америка. Той често е сочен за най-известния представител на магическия реализъм, елементи от който се откриват в много негови произведения. Основен мотив в тях е самотата. Получава Нобеловата награда за литература през 1982 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …